lørdag den 3. august 2013

Kagecreme


Den Gluten- og laktosefri kagecreme

2 æg 
2 spsksukker 
1 spsk maizena majsstivelse
2 1/2 dl rismælk
1tsk vaniljesukker og kornene fra en halv vaniljestang
1 dl laktosefri fløde


Fremgangsmåde: 
Varm rismælk op i en lille gryde sammen med sukker, vanilje og maizena og pisk de to æg i. Rør under konstant piskning indtil cremen når kogepunktet og samler sig, du er ikke i tvivl når det sker. Sæt derefter på køl. Man kan evt. til slut piske 1 dl laktosefri flødeskum og røre i kagecremen.

Den hvide chokolade kagecreme 

1/2 liter piskefløde
200 gram hvid chokolade.
4 blade husblas


Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i 1/2 liter vand i en halv times tid.
Hak den hvide chokolade
Varm derefter piskefløden op til 80 grader. Hæld fløden over den hakkede hvide chokolade, ligesom når du laver ganache. Rør blandningen til den er blank, tilsæt herefter husblassen, du vrider godt for vand. Dæk herefter skålen med den hvide chokolade creme med film, helt ned til overfladen af chokoladen, så der ikke dannes kondens. Cremen afkøles til den er helt kold.
Når den rette konsistens og temperatur er opnået piskes chokolade cremen let og luftig.

Denne creme kan tilsættes forskellige former for afkølet sylt, der piskes med i slutfasen.
se evt blog HER

Den kagecreme der også er kendt som konditorcreme

1/2 liter fløde 
3 æg 
150 gram sukker 
1 spsk vaniljesukker 
1/2 kornene fra en halv flækket vaniljestang
2 spsk maizena majsstivelse

Fremgangsmåde:
Mål maizena af og hæld det op i en gryde. Hæld lidt af fløden i og rør alle klumper ud.
Hæld resten af ingredienserne i.
Varm op under omrøring indtil det er cremet. Du er ikke i tvivl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar