tirsdag den 6. august 2013

traditionel Piña Colada cupcake


Har eksperimenteret med en gluten og laktosefri Piña Colada cupcake og tænker at jeg også vil dele opskriften på en traditionel

150 gram smør 
3 spsk kokosolie
150 gram sukker 
3 æg 
1 dl kokosmælk
1 spsk ananas saft 
200 gram mel 
40 gram kokosmel
2 tsk bagepulver
1 skive frisk ananas blendet
et nip salt
2 spsk mørk rom 

Rør sukker og æg sammen til en luftig masse, tilsæt nu smør, kokosolie og kokosmælk
herefter tilsættes ananas juice og blendet ananas
Rør resten af de tørre ingredienser sammen med bagepulver og natron, tilsæt det dejen og rør til dejen er blandet og homogen.

Bages i ca 15 min, ved 185 grader

Ananas coulis


  • 10 spsk ananasjuice
  • 2 skiver ananas 
  • 50 gram sukker
  • saften af en halv lille citron 
  • 2,5 spsk maizena majsstivelse
  • Jeg har yderligere tilføjet 2 spsk mørk rom

kog ananasjuice, sukker, citron saft og annans i en tykbundet gryde, blend ananas og tilsæt derefter maizena og kog op til det bliver en fast "creme" afkøl derefter. Når både kage og coulis er afkølet udhul med æblekernefjerner din cupcake og sprøjt coulis ned i midten af din kage. 

Coconut swiss meringue cream

Er en opfindelse jeg selv er kommet på, der basalt set er en modifisering af den traditionelle swiss meringue butter cream 
  • 3 pasteuriseret æggehvide 
  • 100 gram sukker 
  • 150 gram usaltet
  • 75 gram kokosolie
  • 1/2 dl kokosmælk

Fremgangsmåde: Pisk æggehvider og sukker over vandbad med et almindeligt piskeris, til sukkeret er opløst. Hæld først sukker i skålen derefter æggehviderne. Det tager ca 3 minutter. Varmen gør det meste af arbejdet for dig, men det er vigtigt at du hele tiden rører i massen. Tag skålen af vandbadet og pisk i ca 8-10 minutter - æggehviderne skal være kølet helt af (Det er at foretrække at gøre dette i en røremaskine) Tilsæt stuetempereret smør lidt efter lidt under stadig piskning og tilsæt derefter kokosolie og kokosmælk.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar