Blev som mange andre sikkert også blev det inspireret af søndagens finale i "Den store bagedyst" og derfor stod den på tærtebagning, da jeg i dag var nede på den café hvor jeg arbejder frivilligt.
Da butikkerne jo endeligt bugner af modne ferskner besluttede jeg mig for at kaste mig over en amerikansk klassikker, peach pie'en.
Dej
315 gram hvedemel30 gram sukker
1 tsk salt
250 gram koldt smør i små tern.
1 dl koldt vand
Bland dejen jeg kørte den kort i en røremaskine og samlede den uden at ælte den for meget, da den ellers bliver kompakt og mister sin sprødhed.
Man kan vælge at tilsætte et æg i opskriften, gøres det reducer da det kolde vand til 1 spsk.
Lad dejen hvile i 30 min. i køleskabet. Rør dejen ud, beklæd tærtefadet med 2/3 dele af dejen, gem 1/3 del af dejen til låget. Prik huller i dejen. Forbag tærtedejen i 7 min. ved 175 grader.
frugtfyld
8 modne flåede ferskner, lav et lille krydssnit i bunden af frugten, kog den i kogende vand i 4-5 min. skyl under koldt vand, således at skinnet frigøres fra frugten. Skær frugten i halve.
fyld
saft fra en halv citron50 gram sukker
50 gram brun farin
et nip salt
et nip kanel
et nip revet muskatnød
2 spsk vaniljesukker
2 spsk majsstivelse
Rør fyldet sammen.
Når tærtedejen er forbagt, tag da tærten ud af ovnen. Læg de halve ferskner på den forbagte dej, hæld fyldet over hver fersken. Væv et låg ( eller snyd og læg først de vandrette strimler, derefter de lodrette )
pensles med en smule mælk.
Bages ved 170 grader i ca. 25-35 min. til tærten er gylden og fyldet er smeltet og har samlet sig og er blevet mere fast.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar