fredag den 2. august 2013

Gluten og laktosefri jordbærkage


Glutenfri tærtebund med mandler:

  • 150 g mandler
  • 50 g flormelis
  • 200 g rørsukker
  • 200 g Fri margarine 
  • 3 æg

Mandeler blendes til mel, sammen med flormelis og rørsukker. Tilsæt margarine og rør til en jævn masse.
Tilsæt æg og pisk massen godt igennem, så den bliver luftig.

Hæld dejen i en tærteform og bag den ved 180 grader i 25 minutter. Når der ikke hænger noget dej fast, ved en tandstik test, er bunden færdig. 



Smelt 150 gram chokolade i en porcelænsskål i mikroovnen. Gør det i intervaller af 10-15 sekunder af gangen og rør mellem hver varmning, på den måde undgår du at den brænder på. Fordel chokoladen i et jævn lag over den afkølede bund og køl til chokoladen er stivnet.


Gluten- og laktosefri kagecreme:

  • 2 æg 
  • 2 spsksukker 
  • 1 spsk maizena majsstivelse
  • 2 1/2 dl rismælk
  • 1tsk vaniljesukker og kornene fra en halv vaniljestang
  • 1 dl laktosefri fløde

Varm rismælk op i en lille gryde sammen med sukker, vanilje og maizena og pisk de to æg i. Rør under konstant piskning indtil cremen når kogepunktet og samler sig. Sæt derefter på køl. Man kan evt. til slut piske 1 dl laktosefri flødeskum og røre i kagecremen. Når cremen er afkølet påføres den kagebunden og der afsluttes med friske bær. 
500 g friske jordbær evt andet frisk frugt til at pynte kagen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar