Der er rigtig mange forskellige videoer der forklare hvordan man laver denne kagetype. Jeg har valgt en, hvor der arbejdes med fondant da den prinsessekage jeg har lavet er lavet med fondant. Det er muligt at lave kagen med buttercream også.
se her videoklip
Jeg lavede en vaniljekage med en jordbærsylt/ hvidchokolade creme fremfor at fylde hele kagen med buttercream.
Vaniljekage
Ingredienser (ingredienserne er pr kage, der skal bruges 4-5 kager )
2 æg
100 gram sukker
100 gram blødt smør
150 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
2 dl sødmælk
Kornene af 1 vaniljestang (eller 2 tsk. god vaniljesukker)
fremgangsmåde
pisk æg og sukker sammen, pisk derefter smør i massen, tilsæt mel og derefter mælk, rør det sammen, tilsæt derefter bagepulver, natron og salt. Bages i en springform ved 175 grader i ca 40 min.
Jordbær sylt
Ingredienser
1/2 vaniljestang125 gram sukker
200 gram friske jordbær hvis muligt, i vinterhalvåret må frosne gå an
saft fra 1 lime
Fremgangsmåde
kogt frugt og sukker og vanilje sammen med saften af en lime og blend massen. Afkøles herefter i køleskab i nogle timer.
hvid chokoladecreme
Ingredienser
1/2 liter piskefløde200 gram hvid chokolade.
4 blade husblas
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i 1/2 liter vand i en halv times tid.
Hak den hvide chokolade
Når den rette konsistens er opnået piskes chokoladen let og luftig, og langsomt tilsættes den kolde blåbær sylt, mens der forsat piskes. Dette bliver til en himmelsk kagecreme.
Jeg har frostet kagen med en swiss butter meringue cream opskrift her
Og beklædt den med en fondant fra Norbak her købt i Frederiksbergkøbmanden.
Er personligt rigtig glad for denne type fondant. Ligeledes har jeg lavet pynt med fondant og cutters. jeg har valgt en mellem og en lille efeu cutter og undlod at trykke mønsteret ned i cutteren, på den måde fik jeg et fint mønster til kjolen, der skaber tekstur og liv. Jeg brugte også den lille cutter til at lave en krave på kjolen og en lille stola. Jeg har derudover pyntet kjolen med nogle helt små blomster stukket ud i fondant. Prinsesse kronen er lavet i fondant belagt med spiseligt bladguld. Jeg er fortaler for at man stikker en hel dukke ned i kagen, da barnet på den måde har et stykke legetøj at lege med bagefter. Man kan virke dukken ind i film, inden man stikker den ned i kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar