søndag den 20. oktober 2013

tiramisu cupcakes


Min yndlingsdessert er den italienske tiramisu, så da jeg faldt over en opskrift på cupcakes der var en dekonstruktion af den klassiske tiramisu, måtte jeg i gang. Men den opskrift jeg fandt fra hummingbird bakery indeholder ikke ladyfingers, kaffe, rom eller mascapone og derfor besluttede jeg mig for at eksperimentere lidt. Er så tilfreds med opskriften at jeg deler den herinde. 

cupcake dej
125 gram smør 
150 gram sukker 
225 gram mel 
100 mascapone 
3 spsk mørk rom 
1/2 dl stærk kaffe 
1 spak vaniljesukker 
2 tsk bagepulver 
0,5 tsk salt 
3 æg 
og en pakke ladyfingers 

Fremgangsmåde
-Varm ovnen op til 170 grader, og læg de papirforme i en muffin form som du gerne vil have, jeg har valgt nogle hvide med et blåt musselmalet mønster. ---Rør øg, smør, sukker og vanilje sammen til en luftig masse. 
-Tilsæt mascapone rom og kaffe i dejen og rør derefter mel og salt ned i massen, tilsæt til sidst bagepulver. 
-Dyp ladyfingers i kaffeblandingen, som du ville gøre det med en traditionel tiramisu. 
-Placer lady finger stykker i bunden af dine cupcake forme. fyld derefter cupcakesne med 2/3 dej og bag i 12-17 min. ved 170 grader. 
efter dette er gjort kan du give resten af kaffeblandingen et lille opkog så den opnår sirupkonsistens ved at bringe det i kog, og lad siruppen koge halvt ind. Tag gryden af varmen, og lad indholdet køle af. 

kaffeblanding til sirup 
2 dl stærk kaffe 
2 spsk mørk rom 
4 spsk baily eller kahlua 
2 spsk brun fain 
2 spsk sukker 

Fremgangsmåde 
-Når kagerne er bagt og helt afkølede, udhules hver kage med med en æbleskrogsudhuler. Hæld 0,5 tsk sirup i hvert hul 

-Fyld hvert hul halvt med mascarponecreme, og tilføj en smule sirup på toppen af hver kage 


-Fordel til slut mascarponecremen på kagerne som frosting og drys med kakao. 
således at du kan hælde en halv tsk kaffesirup ned i kagerne og indsprøjte fyldet ned i kagerne Når kagerne er helt afkølede, skæres et stykke ud af hver kage med med en æbleskrogsudhuler. Hæld 0,5 tsk sirup i hvert hul 
-Fyld hvert hul halvt med mascarponecreme, og tilføj en smule sirup på toppen af hver kage 
-Pipe til slut mascarponecremen på kagerne som du ville gøre det med en traditionel frosting og drys afslutningsvis med kakao gennem en sigte. 

Fyld og frosting 
1 pasturiseret æggeblomme 
2 spsk sukker 
150 gram mascapone 
200 ml fløde pisket til flødeskum 

Fremgangsmåde
-rør først æggeblomme og sukker til en luftig æggesnaps 
-Pisk derefter flødeskummet næsten stift og tilsæt derefter mascaponen og sisk blandingen stiv, rør derefter æggesnapsen i og vend til sidst merrangs lavet på 2 paturiserede æggehvider med 100 gram sukker i blandingen, der først er rørt over vandbad så sukkeren smelter i æggehviden og derefter er psiket stift, nøjagtigt som man gør det med en swiss merrengue buttercreme, men istedet for at tilføje smør, tilføje vi nu vores tiramisu creme. Den er nu egnet som både fyld og frosting. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar