Kæmpe Cookies
Resultatet blev så vellykket at jeg fik lyst til at dele det med jer.
Jeg gik efter en klassisk amerikansk cookie, nemlig havregrynscookien.
Ingredienser
50 | g | Mandler hakkede i store stykker |
150 | g | Smør |
100 | g | Farin |
100 | g | Rørsukker |
1 | tsk | Vaniljesukker |
100 | g | Mel |
1⁄2 | tsk | Bagepulver |
50 | g | Chokolade efter smag |
1 | Æg | |
150 | g | Havregryn |
75 | g | Tørret frugt f.eks tranebær, kirsebær eller gojibær Tilsæt derudover salt og kanel efter smag ca. 1/2 tsk af hver |
1. Forvarm ovnen til 175 C.
2. rør smør, æg og sukker sammen i en røremaskine, tilsæt vaniljesukker, salt og kanel
4. Tilsæt mandler, tørrede bær og chokolade
5. Forme cookierne i passende størrelser og placer dem på bagepapir. De skal have en tykkelse på ca. 1 cm.
6. Bag cookierne i omkring 10 minutter eller indtil de er let gylden brune i kanterne, men stadige bløde i midten!
7. Fjern dem fra ovnen og lad dem køle af et par minutter på bagepladen, hvorefter de overføres til en bagerist for yderligere afkøling. Spis med velbehag og skulle der blive nogen tilbage til dagen efter vil du muligvis opdage at de er blevet hårde, tricket er nu at give dem ca 8 sekunder ved fuld varme i microen, det gør cookien dejlig blød i midten igen, men bevarer stadig cookiens sprødhed.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar