Indtil videre er Louisa Lorangs chokoladekage på sorte bønner min yndlings.
http://louisalorang.dk/2012/04/chokoladekage-med-sorte-bonner/
Opskriften på hendes vidunderlige kage er her
Opskriften giver 10-14 muffins
200 g kogte sorte bønner
100 g blødt smør eller fri margarine hvis man ønsker et laktosefrit resultat
100 g rørsukker
100 g smeltet, mørkchokolade
korn af ½ stang vanilje
1 nip salt
½ dl kakao
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
5 æg
Jeg tilsætter altid selv 1 spsk brun farin, og har erfaret at kagen sagtens kan lave på halv mængde sukker og stadig smage forrygende, ligesom man med fordel kan lave den på palmesukker.
Men hvis man ikke lige står med sorte bønner på hånden har jeg i dag eksperimenteret mig frem til en chokoladekage med en god skorpe, som samtidig er dejlig fugtig inden i.
Så den opskrift vil jeg med det samme dele med jer.
4 æg
150 gram sukker
100 gram smør
100 gram god mørk chokolade
1/2 dl usødet kakao
1 tsk bagepapir
1/2 tsk natron
2 spsk brun farin
1 spsk vaniljesukker
1 nip salt
60 gram hvedemel
Rør sukker, vaniljesukker, brun farin og æg sammen, varm smør og chokolade i microbølgeovnen eller i en lille kasserolle, -rør jævnligt.
Tilsæt den smeltede masse i æg og sukker massen og rør mere.
Tilsæt herefter kakao og mel, rør det sammen. Vend til sidst salt, bagepulver og natron i dejen. Bages ved 175 grader i omkring 25 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar