onsdag den 5. juni 2013

MODELING CHOCOLATE


Hvid "modeling chokolate" 



Til alle jer der også ser Cake boss på TLC og har haft lyst til at eksperimentere med ”modeling chocolate” så har jeg ud fra amerikanske opskrifter fundet frem til den her opskrift.

250 gram hvid chokolade 
4 spsk glykose sirup 
1 spsk vand 
1 microbølgeovn 
1 rulle film 
(lidt tålmodighed) 

Det er en god ide med en rigtig måleenhed for at få den korrekte mængde, da almindelige spiseskeer variere i størrelse.

Fremgangsmåde


  • For at undgå at glykose siruppen klistrer alt for meget fast på spiseskeen er det en god ide at ”grease” skeen med noget smagsneutral olie.
  • Mål 4 spsk glykosesirup og 1 spsk vand af i en lille skål, sæt skålen i microbølgeoven ved medium varme i ca 30 sekunder. Rør det sammen. 
  • Hak den hvide chokolade i mindre stykker, hæld dem over i en skål, varm skålen i microbølgeovnen af 15 sekunder af gangen ved medium varme, rør i chokoladen, forsæt med at give den 15 sekunder og røre indtil chokoladen er smeltet.
  • Tilsæt nu vand-og-glukosesiruppen i den smeltede chokolade, ved at hælde den i chokoladen og mix derefter forsigtigt. Det er målet af mixe det til én masse, i en sådan grad at chokoladen slipper bunden af skålen, dette gøre bedst med store, langsomme bevægelser, fra kanten af skålen og ind mod midten.
  • Når massen er færdig blandet, hæld den da på et stort stykke film. Bred chokoladen ud i en bred flade og dæk det nu med film på begge sider.
  • Lad det hvile over natten på køkkenbordet ved stuetemperatur, eller hvis du har travlt 3 timer i køleskabet.
  • Chokolademassen vil nu være stivnet og skal derfor æltes blød. Igen er det her vigtigt ikke at over-ælte, skulle det ske vil chokoladen blive fedtet, sker det skal den blot puttes i køleskabet i en halv tid, så genvinder chokolademassen sin rette konsistens.
  • Når chokolademassen er blevet æltet, er det en god idé igen at lade det ligge natten over. Derefter kan man tilsætte farve, ved at ælte det ind. Det er bedst at bruge en farvegel, f.eks. Wilton, der kan købes hos bla. Specialkøbmanden. Almindelig frugtfarve indeholder for meget væske og ødelægger konsistensen af chokoladen.



Chokoladen kan i en lufttætbeholder holde sig i måneder og det er muligt at forme alle mulige figurer med chokoladen eller bruge den i stedet for fondant. Modelng chocolate er også en gave at arbejde med hvis man, som jeg, er vild med at lave cakepops. Modeling chocolate kan også blandes i fondant og således ændre på fondantens smag. 


Modeling chocolate har den fordel at det "smelter" sammen med chokolade, så som med de her hello kitty cakepops der er betrukket med hvid chokolade, frem for candymelts. Var det muligt blot at placerer mine detaljer i modeling chokolate og så smeltede de selv fast. Modeling chocolate detaljerne på billedet herunder, Er sat fast på en Candymelts betrukket cakepop, ved at bruge en smule smeltet Candymelts som "lim". Candymelts er et produktet der kan købes i specialbutikker. Da produktet ikke indeholder kakaosmør, kræver det ikke temperering. Læs mere om at tempere chokolade http://www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/Opskrifter/2012/uds_5/20121010120318.htm



2 kommentarer:

  1. Neiii hvor er det nogle fine figurer du har lavet, specielt dine Tekander !
    Har længe haft lyst til at modellere i chokolade ( ser også TLC) og må absolut have afprøvet din opskrift,
    ligeså snart jeg altså får tid.
    God sommer Tina ;-)

    SvarSlet
  2. Hej. Jeg har lavet lidt i fondant, og ville nu prøve med at modellere i chokolade, men syntes den hvide chokolade klumper for mig og ikke er særlig nem at have med af gøre. Hvilken chokolade bruger du? Hilsen Mie

    SvarSlet